14/04/10

Tembi’uha apoukapy donut hasy’ỹva - Receita fácil de donut.

Dicionário Guarani / Português, Português / Guarani.




Tembi’uha apoukapy donut hasy’ỹva - Receita fácil de donut.
Galléta chyryrýva kuãirũ ysaja - Biscoito frito em forma de anel.
Mba’emba’épa ogueraha - Ingredientes
Kamby, taguiñõ mikĩ, asuka, kamby kyra hu’ũ, ryguasu rupi’a, avati mirĩ, nue moscada, juky, ñandy (chyryry haguã), kanéla.


• 1 kamby mba’yru’i apu’a - 1 xícara de açúcar,
• 1 kamby kyra hu’ũ mba’yru’i apu’a - 1 xícara de creme de leite,
• 1 taguinõ kimĩ ygua kuimbe - 1 colher de chá de pó Royal,
• ½ juky kuimbe - ½ colher de chá sal,
• 1 ygua kuimbe nue moscada mongu’i - 1 colher chá de noz-moscada ralada,
• 1 ryguasu rupi’a - 1 ovo,
• 3 avati mirĩ mba’yru’i apu’a (terá tekovẽ) - 3 xícaras de farinha de trigo (ou quanto precisar).
• ñandy (chyryry haguã),
• kanéla ku’i - canela para polvilhar.

Ajapoháicha - Maneira de fazer
Oñembosako’i haguã ojejapova’erã péicha - Para preparar fazemos assim:
1. Amboje’a porã mba’emba’épa ogueraháva (péva jajapokuaa ñande pópe) - Misturar bem os ingredientes (fazemos isto com nossas mãos).
2. Amoĩ avati mirĩ tekotevẽ ajapo haguã peteĩ mba’ehũ mbarete. - Acrescente farinha de trigo suficiente para fazer uma massa firme.
3. Asova sỹi ha aipyso hypy’ũme 2 cm. - Amassar suavemente. Esticar a massa na espessura de mais ou menos 2 cm.
4. Aikytĩ kuãirũ ysaja - Cortar na forma de anel.
5. Achyryry ñandýpe haku porã - Fritar em bastante óleo quente.
6. Anohẽ sayjurõ - Retirar quando estiver dourado.
7. Amoĩ he’õpoi kuatia ári - Colocar sobre papel absorvente.
8. Upe rire amosarambi pype asuka ha kanéla (Cinnamomum zeylanicum) ku’i michĩmi, térã papola (Papaver somniferum) ra’ỹi - Logo espalhar um pouco de canela em cima.

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Aguyjevete ne ñe'ë. Obrigada pelo teu comentário.